Zpět na všechny články

Úniková hra v angličtině

Dne 26. 9. 2024 se na Gymnáziu Braník konala akce k oslavě Evropského dne jazyků. Studenti si připravili únikovou hru v angličtině!

Úniková hra v angličtině

V rámci Evropského dne jazyků se studenti 2. ročníku Gymnázia Braník pod vedením Světlany Ondrouškové (vyučující anglického jazyka) připravili únikovou hru s příběhem a úkoly v anglickém jazyce pod názvem The Shadows of Betrayal.

Úniková hra jako mezioborový projekt

Celá hra byla koncipována jako mezioborový projekt ve spolupráci s:

  • Petrou Kánskou (výtvarná výchova, výroba rekvizit pro vybrané lokace) a
  • Soňou Semotánovou (základy společenských věd, příprava doprovodného workshopu, kde si žáci mohli vyzkoušet různé jazyky s rodilými mluvčími z řad našich žáků).

Únikovky se zúčastnily dvoučlenné týmy z přítomných tříd celé školy. Jednalo se o studenty 1. – 3. ročníků maturitního a 1. – 2. ročníků výučních oborů.

Anglická úniková hra jako pravidelný studentský projekt?

Promýšlení a organizace únikovky trvala déle než půl roku, byl to tedy velmi rozsáhlý projekt. Součástí byla například i prezentace v angličtině před vedením školy za účelem představit projekt a jeho finanční rozpočet. I přes náročnou přípravu stál výsledek za to a příští rok se ho noví studenti 2. ročníku Gymnázia Braník se svými pedagogy pokusí zopakovat.

Fotografie z únikové hry v angličtině Gymnázia Braník

úniková hra

 


Další články