Zpět na všechny články

Gymnázium Braník –⁠ vítejte!

Jaký je náš přístup a jak učíme? V čem spočívá náš studentský motivační program? Jak je to u nás s výukou jazyků? Čtěte dál!

Gymnázium Braník –⁠ vítejte!

Kdo jsme?

Vítejte na našem gymnáziu. Jsme soukromé gymnázium v Praze 4 – Braníku. Nabízíme čtyřleté denní studium pro ty žáky devátých tříd, kteří plánují po střední škole pokračovat dále ve studiu, ať už na vysoké anebo vyšší odborné škole. Při studiu na Gymnáziu Braník studenti získají široký všeobecný přehled a kvalitní vzdělání s akcentem na praktické využití v různých oblastech, které dále využijí při univerzitním studiu a v životě.

Náš přístup

K našim studentům přistupujeme individuálně a chceme, aby na naše gymnázium chodili rádi. Náš tým přátelských a zkušených pedagogů při výuce klade důraz na v praxi využitelné znalosti, jazykovou průpravu a přípravu na další studium. Vyučování probíhá v moderně zařízených učebnách, kde se pro naše studenty snažíme vytvořit přátelské a motivující prostředí.

Naše výuka

Zakládáme si na kvalitní výuce cizích jazyků. Naši studenti standardně studují angličtinu a jako druhý cizí jazyk si mohou vybrat němčinu nebo španělštinu. Výuka jazyků na Gymnáziu Braník probíhá v malých skupinkách, je zaměřena na praktickou stránku a konverzaci s rodilým mluvčím. Kromě základních předmětů (jako je český jazyk, matematika, zeměpis, dějepis, fyzika, chemie či biologie) si budou moci studenti v pozdějších ročnících volit odborněji zaměřené předměty jako projektový management, business skills či marketing 21. století. Naše studenty také provedeme moderními dějinami, na které často v dějepise nezbývá čas.

Studentský motivační program

Na našich studentech nám záleží! Připravili jsme pro ně motivační program, ve kterém mají možnost získat tzv. motivační body za své studijní a pracovní výsledky (např. za účast na odborných soutěžích, charitativních akcích nebo za jinou reprezentaci školy). Tyto body se na konci roku sečtou a na slavnostním vyhlášení vítězů obdrží ti nejlepší studenti zajímavé ceny. Tou hlavní je pobyt na partnerské škole v Číně, USA, Kanadě se zastávkou v New Yorku v hodnotě 15 000 Kč nebo iPhone v této cenové kategorii.


Další články