Zpět na všechny články

USA a Kanada 2023

Naše nedávná školní exkurze do zahraničí, kam vyjely vyšší ročníky naší střední školy, byla dobrodružstvím plným fascinujících zážitků. Strávili jsme nezapomenutelné dny až „za velkou louží“ v New Yorku a v Torontu a navštívili ta nejznámější místa.

USA a Kanada 2023

Nezapomenutelné zážitky z New Yorku

První část exkurze do USA a Kanady začala v New Yorku, kde nás čekaly nabité dva dny. Z nejvyšší venkovní pozorovací plošiny v Severní Americe, tzv. Edge, jsme měli celý Manhattan včetně ikonického Empire State Building jako na dlani. Na Times Square jsme se pod světly reklamních banerů cítili jako ve filmu.

Nechyběla ani procházka po Central Parku a 5th Avenue a plavba na Staten Island k Soše Svobody. Návštěva 9/11 Memorial, připomínajícího tragické události z 11. září 2001, byla dojemná. Procházka čtvrtí SOHO, Chinatown a Little Italy nám umožnila objevovat umělecké galerie, butiky a pestrý mix kultur.

Toronto: kulinářský kurz v George Brown College a Niagarské vodopády

Naše cesta pokračovala do nejlidnatějšího kanadského města Toronta, kde jsme se ponořili do kulinářského kurzu na George Brown College. Studenti zkoumali mexickou a indickou kuchyni, učili se o ingrediencích a technikách vaření. Setkání s šéfkuchařkou Tawny Brant bylo inspirativní.

Procházka po Kensington Market a ochutnávky na trzích byly skvělým způsobem, jak poznat místní kulturu. Suvenýry i čerstvé potraviny jsme nakoupili v St. Lawrence market. V Torontu jsme navštívili také Hokejovou síň slávy, CN Tower s dechberoucím výhledem, a naši nezapomenutelnou exkurzi zakončil výlet na Niagarské vodopády.

Celý týden byl plný dojmů, nových dovedností a objevování kulinářského a kulturního bohatství. Tato exkurze nám nejen otevřela nové obzory, ale také nám připomněla, jak rozmanitý a úžasný je svět, který můžeme objevovat.

Už se moc těšíme, až se v příštím roce na podobné exkurze připojí i vyšší ročníky Gymnázia Braník!

Exkurze do USA a Kanady: fotogalerie

Podívejte se, jak jsme se měli :-).


Další články