Zpět na všechny články

Workshop v Muzeu Bedřicha Smetany

Studenti gymnázia Braník se vydali do Muzea Bedřicha Smetany, kde se zúčastnili interaktivního workshopu Má vlast.

Workshop v Muzeu Bedřicha Smetany

Žáci Gymnázia Braník navštívili interaktivní workshop Má vlast v Muzeu Bedřicha Smetany.

Muzeum Bedřicha Smetany: workshop Má vlast

Na konci dubna se žáci gymnázia Braník vydali na nezapomenutelnou cestu do světa hudby a národní historie. V rámci školní exkurze muzikální část gymnázia navštívila Muzeum Bedřicha Smetany, kde se studenti zúčastnili interaktivního workshopu Má vlast.

Workshop byl zaměřen na slavný cyklus symfonických básní Bedřicha Smetany, který dokonale zobrazuje krásy české země a probouzí v každém posluchači hluboký pocit národní hrdosti. Žáci měli jedinečnou příležitost ponořit se do Smetanova díla, poznat jeho inspiraci a přiblížit si dobu, ve které tento mistr žil a tvořil.

Interaktivní workshop

Učebna se proměnila v hudební laboratoř, kde si žáci vyzkoušeli různé hudební nástroje, analyzovali melodie a rytmy a dokonce si zahráli některé pasáže z Má vlast. Interaktivní přístup lektorů zapojil všechny smysly a umožnil studentům nejen slyšet, ale i prožít hudbu na vlastní kůži.

Atmosféra byla naplněná zvědavostí a nadšením. Žáci se nejen učili, ale také bavili – smáli se, diskutovali a sdíleli své dojmy. Pro mnohé z nich to byla první zkušenost s klasickou hudbou takto blízko a osobně, což v nich vyvolalo nový zájem a respekt k české hudební tradici.

Výlet do Muzea Bedřicha Smetany a workshop Má vlast byl pro žáky gymnázia Braník nejen vzdělávací, ale i inspirativní. Připomněl jim důležitost kulturního dědictví a sílu hudby, která dokáže spojovat lidi napříč generacemi.


Další články