Zpět na všechny články

Exkurze studentů do Polska

Žáci gymnázia Braník na exkurzi v Polsku objevovali krásy Krakova a Wieliczky.

Exkurze studentů do Polska

V červnu se žáci gymnázia Braník vydali na nezapomenutelnou exkurzi do Polska, kde navštívili dvě historicky a kulturně bohatá města – Krakov a Wieliczku. Tato cesta byla plná emocí, nových zážitků a poznání, která studentům zůstanou v paměti ještě dlouho.

Poznávání Krakova

První zastávkou byla perla polské historie – Krakov. Město, které dýchá historií na každém kroku, žáky doslova uchvátilo. Prošli se nádherným starým městem, obdivovali majestátní hrad Wawel a navštívili slavné tržiště na Rynek Glówny. Zastavili se také v historické židovské čtvrti Kazimierz, kde se dozvěděli o bohaté a tragické historii místní židovské komunity. Atmosféra Krakova, plná hudby, umění a historie, na ně hluboce zapůsobila.

Objevování Wieliczky

Další den se studenti vydali do nedaleké Wieliczky, kde je čekala prohlídka světoznámých solných dolů. Tento fascinující podzemní komplex, který je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO, jim nabídnul unikátní pohled na historii těžby soli. Prošli se dlouhými tunely, obdivovali krásně vyřezávané sochy a kaple, které byly vytvořeny přímo v solných stěnách. Zvláštní atmosféra tohoto místa, jehož historie sahá až do středověku, na ně zanechala silný dojem.

Exkurze nebyla jen o historii a kultuře, ale také o vytváření nových přátelství a společných zážitků. Studenti měli možnost sdílet dojmy a zážitky a společně objevovat nové věci.

Tato exkurze do Polska byla pro žáky gymnázia Braník nejen vzdělávací, ale i obohacující na osobní úrovni. Přivezli si s sebou nejen nové poznatky, ale také spoustu krásných vzpomínek, které si budou uchovávat po celý život.


Další články