Zpět na všechny články

Adaptační kurz GY 1. A očima studentky Markéty F.

Žáci prvního ročníku Gymnázia Braník vyrazili na třídenní adaptační kurz. Článek o tom, jak se měli, sepsala jedna ze studentek.

Adaptační kurz GY 1. A očima studentky Markéty F.

Adaptační kurz probíhal od pondělí 7. 10. až do 9. 10. 2024 v rekreačním středisku Lites. Celé tři dny nás tam doprovázela paní učitelka Roxana Rayová a instruktorky Eliška s Hankou z agentury Wenku. Vytvářely pro nás velmi zajímavý program – ať už hry spíše ve sportovním duchu, nebo aktivity vyžadující přemýšlení – který byl důkladně promyšlený a určený ke sbližování. Díky těmto hrám jsme se dozvěděli, jak ve třídě komunikovat, jak si pomáhat a jak naslouchat. Na chatě, kde jsme přespávali, jsme měli zajištěny snídaně, obědy a i večeře, do toho jsme dostávali i svačiny.

Nutno podotknout, že jsme měli velmi nabitý program, troufám si říct, že až moc. Občas to bylo vyčerpávající, ale nakonec jsme se všichni shodli, že to byla legrace. Spousta lidí ale trochu litovala, že bylo málo času se seznámit s ostatními třídami z prvního ročníku. S tím souhlasím – ano, je skvělé, že jsme se stmelili jako třída, ale hodně z nás by ocenilo, kdybychom se mohli více poznat i s ostatními.

V každém případě si myslím, že žáci na tento „adapťák“ budou určitě vzpomínat s úsměvy na tváři. Zažili jsme tam zábavu, upevnilo se přátelství a panovala tam pohoda. Vše bylo zakončeno skvělou diskotékou, kde se z paní učitelky Rayové na chvíli stal náš osobní DJ. Pouštěli jsme si písně na přání, společně tančili pod barevným osvětlením, a dokonce se nám prodloužila večerka z 22:00 na 22:45.

Za celou třídu GY 1. A bychom chtěli velmi poděkovat za skvělý adaptační kurz.

Markéta Filipská (GY 1. A)

Adaptační kurz GY 1. A: fotografie

adaptační kurz


Další články